Historier fra Tuse Bjerg Gruppe


Skøn spejderstart i gruppen...

indsendt 15. aug. 2016 12.39 af Helle Kyril Jensen

Efter en lang sommerferie med en helt fantastisk sommerlejr var det tid til gensyn med spejderkammeraterne. Søndag mødes familiespejderne for første gang, mens ulve, juniorer og tropsspejdere havde første møde om mandagen. I gruppen kunne vi byde velkommen til en masse nye både børn og familier, der gerne vil prøve at være spejder. Stemningen var rigtig god på begge møder. Hos familiespejderne samledes familierne om høsten, der står for døren. Der blev leget, sået korn, lavet hytteost på trangia og hertil lavet fladbrød over mål. Dejligt med det store engagement hos både børn og familier.

Mandag blev store-oprykningdag. 4 familiespejdere skulle rykke til ulvene, men 8 ulve blev sendt videre til juniorerne. Der blev udnævnt nye bandeledere og -assistenter og hos juniorerne blev der ligeledes udnævnt nye patruljeledere og -assistenter. Det var stolte spejdere hos både ulve og juniorer.

Det var også dagen, hvor 7 spejdere tog hul på specialmærker. 2 spejdere startede på Skirty-mærket. 2 har valgt Shorty-mærket, 1 Vikinge-mærket, 3 Biky-mærket og 1 Spejd365. Det bliver en fornøjelse at være sammen med spejderne det kommende år, men de holder ud med nederdel eller short, når det er koldt og sneen ligger højt. Det bliver med største fornøjelse, at mærkerne bliver uddelt om et år.

Nu venter så et spændende halvår med masser af oplevelser. Vi glæder os til at være sammen med spejderne.

Se flere billeder fra to rigtig hyggelige startmøder i gruppen                              

Sol, sommer og sommerlejr ... sjove aktiviteter og gode kammerater

indsendt 17. jul. 2016 08.30 af Helle Kyril Jensen   [ opdateret 17. jul. 2016 08.34 ]

Årets fantastiske sommerlejr for Tuse Bjerg spejderne gik til Næsbycentret. 

9. juli indtog ulve, juniorer og tropsspejdere Næsbycentret mens familiespejderne stødte til om torsdagen og blev til lejren var slut.

Hurtigt blev telte og spisebord sat op, så inden vi fik set os om, var lejrpladsen indrettet, så vi kunne bo der i fællesskab en hel uge. Heldigvis var det tørvejr, da vi ankom. Ugen bød også på både regn og torden, men spejderne tog det i stiv arm, hvis altså ikke lige de sov fra det:-) 

Nok om vejret, for der var alle mulige andre spændende aktiviteter at tage sig til på lejren. Spejderne kastede sig først og fremmest ud i at tage miljømærket, så de er blevet superkloge på, hvordan man passer godt på naturen, sparer på energien og sorterer affaldet, så den kan genanvendelse i andre sammenhænge. Med mærket fulgte også den ære at plante et egetræ på Næsbycentret til minde om, at spejderne har lovet at passe godt på vores verden. Det bliver sjovt at komme tilbage om nogle år og se, hvor meget det så har vokset.

Ugen bød også på pizza i friluftskøkken, smedning for junior/troppens vedkommende (det var rigtig flotte ting, der blev produceret), tinstøbning for ulve, der også fik lavet flotte ting, leg med sæbebobler for både ulve og familiespejdere og produktion af bivokslys for ulvene.

Junior/troppen havde fornøjelsen at tage på kanohike. Mon ikke de nød rigtigt meget at være lidt ude af lejren. De sejlede ud og overnattede i bivuak. De fleste kom tørre hjem:-)
Ulvene sov også ude - dog kun i shelter på Næsbycentret. Det var superhyggeligt at hygge rundt om bålet med skumfiduser, inden ulvene kom i seng ... uden at børste tænder den aften:-)

Tirsdag havde vi fællesdag med Tivoli. Der blev bygget de vildeste forlystelser, som alle spejderne kunne afprøve i løbet af eftermiddagen. Aftensmaden blev indtaget i fællesskab med alle de andre spejdergrupper. En superhyggelig dag.

Sommerlejr ... sommerferie ... vi ses til august

indsendt 23. jun. 2016 06.16 af Helle Kyril Jensen

Første spejdermøde er den søndag den 14. august kl. 10-12 for familiespejderne. Alle andre spejdere mødes igen 15. august kl. 17.30-19.00 i spejderhytten.

Ugh... røgsignaler ... og vilde stammedanse

indsendt 19. jun. 2016 12.33 af Helle Kyril Jensen

Spejderhytten og grunden var idag blevet invaderet af en massiv gruppe indianere, der havde besluttet sig for at spendere en skøn formiddag sammen. Det gik ikke stille for sig. De lavede fladbrød over bål, som skulle serveres til den lækre gris. De løste røgsignaler, lavede indianerprydelser og fandt frem til de bedste indianernavne, som selvfølgelig passede til netop den enkelte indianer. Der var besøg af brølende bjørn, hoppende egern, george gearløs og mange andre.

Sikke en skøn dag sammen med alle indianernes familier, der dannede en rigtig hyggelig ramme om dagens arrangement.

Tak til alle, der deltog. Det var en rigtig hyggelig dag og vi ses igen på sommerlejren og til august igen.

Nyheder fra Tuse Bjerg

indsendt 7. mar. 2016 12.28 af Helle Kyril Jensen

https://drive.google.com/open?id=0B_EmXnASMfQpZlhjNl9OZXg1LU0
Nyt fra Tuse Bjerg Spejderne. Læs nyhedsbrevet marts 2016

Superhelte og kodehajer...

indsendt 28. feb. 2016 12.00 af Helle Kyril Jensen

Sjældent er set så mange superhelte og kodehajer på et sted - 106 ialt. Mon de havde sat hinanden stævne?
Jo, det man da roligt sige, for alle KFUM-spejdere i Odsherred Distrikt var samlet til den årlige Kammeratskabsweekend. 

Med stor succes blev spejderne delt i små og store spejdere, der havde hver deres aktiviteter. 

De små spejdere var superhelte. De blev hurtigt klædt om til vaskeægte superhelte med kappe og briller. De trænede i knivskarpe discipliner som hemmelige sprog, skarpt blik for afstand og hjælp til tilskadekommende. På eftermiddagens løb fik de brug for alle deres evner, da superskurke havde været rundt om lægge forhindringer for superheltene - bl.a. skulle foreurenet vand transporteres til genbrugspladsen og en skummel bombe findes. Som ægte superhelte klarede de alle udfordringerne.

De store spejdere blev til gengæld udsat for alverdens mærkelige koder og ikke nok med det, så skulle det også foregår udenfor. Der var koder, der skulle løses for at få mad udleveret. Der var koder, der skulle løses for at få brænde og optænding udleveret. Jo sværere koder jo mere fik spejderne udleveret. Der blev løst koder med morse, frimurer, binære, bogstavsmoder, tal-koder og meget andet. Selvfølgelig blev alle koderne løst, for det er superspejdere, der er i Odsherred Distrikt.

Aftenen blev spenderet i fællesskab med et herligt lejrbål af De gale hattemagere. Det var svært for de små at holde sig vågen efter mange timers aktivitet. De store spejdere var til gengæld fulde af energi, for de skulle lige på et aftenløb efterfølgende med UV-koder, inden de med stor fornøjelse krøb i soveposerne udenfor. De sov selvfølgelig i telt men på halmballer, så det var ikke umuligt at holde varmen.

Søndag stod i fællesskabet navn - først med andagt i Egebjerg Kirke og efterfølgende fællesleg på boldbanerne. Kl. 12 var alle parate til at vende næsen hjemad.

Tak for en skøn weekend. Det er så dejligt at opleve så mange glade spejdere fra de helt små familiespejdere til de voksne spejdere, der i fællesskab har en fantastisk weekend sammen.

Piratjagt i sumpen, junglen og over sletten

indsendt 17. jan. 2016 14.02 af Helle Kyril Jensen

Så er de små familiespejdere igang efter juleferien. Skønt at se dem igen.
Dagens tema var piratjagt ... og tænk, Klokkeblomst havde lagt en besked til spejderne om, at de skulle på jagt efter guldmønter, før de kunne få fat på skatten, for en grum pirat bevogtede skatten og kun ved at give syv guldmønter, ville piraten give skatten fra sig.

Spejderne måtte ud på en farefuld færd ... de måtte gennem junglens lianer, sumpens smalle sti med glubske krokodiller på hver side og ikke fange fisk til dagens mad. Der blev kæmpet drabelige kampe, for sikke nogle sår og skader de tapre spejdere havde fået sig.

De syv guldmønter blev fundet af de gæve spejdere, så den grumme pirat ville gerne udlevere den hemmelige skat ... den hemmelige opskrift på lækre vafler til stor jubel. De lækre vafler blev lavet og indtaget med stor fornøjelse.

1. spejdermøde efter nytårsferien

indsendt 31. dec. 2015 01.45 af Helle Kyril Jensen

Vi glæder os til nye spejdermøder i 2016. Ulve, juniorer og spejdere mødes igen den 11. januar kl. 17.30 i spejderhytten. Familiespejderne mødes den 17. januar kl. 10.

Bingo, banko og god jul

indsendt 14. dec. 2015 13.38 af Helle Kyril Jensen

En helt fantastisk aften sluttede dette spejderår af. 
Det traditionsrige julebankospil blev afholdt med næsten fuldt hus ... både når man så på, hvor mange af gruppens medlemmer, der var med og rent bogstaveligt. Der var ikke flere stole i huset, og de var alle optaget af spændte spejdere og deres familier. Dejligt, at så mange deltog i spejdernes juleafslutning, for det skabte en dejlig stemning. Huset summede af liv og glade dage ... små søskende, forældre og bedsteforældre var med. Tak for det.

Vi glæder os til flere oplevelser med spejderne til næste år.

God jul og god nytår.

Juletur for alle...

indsendt 29. nov. 2015 12.16 af Helle Kyril Jensen   [ opdateret 29. nov. 2015 12.19 ]

En skøn, skøn spejderweekend for alle gruppens medlemmer, hvor vi julede fra morgen til aften. 

De store ulve, juniorer og tropspejdere tog afsted på weekenden fredag aften. Netop ankommet til lejren, blev spejderne sendt på refleksløb. En herlig julehistorie om Søren Spidsmus og Mette Markmus blev fortalt, hvorefter spejderne skulle udfylde en tipskupon med de rigtige svar. Selvfølgelig havde alle spejderne været opmærksomme og kunne svare rigtigt på alle spørgsmålene.

Med en weekend uden mor og far skulle man tro, at spejderne øjnede chancen for at sove længe... men nej. Kl. 5.22 var næsten alle vågne - lige med undtagelse af lederne. De var bare ikke parate til at stå op.

Formiddagens aktivitet var nisseoplypiaden. Spejderne skulle gennem 8 discipliner: sneboldkast, gaveindpakning, kanetræk, julehjerteflet, pivspil, guirlandeproduktion, smag julens dufte og gæt en julegave.
Der blev gået til disciplinerne. Der blev ialt produceret 33 meter guirlander, kastet rigtigt langt med skebolde og flettet julehjerter i stor stil.
Spejderne fortjente hver især den flotte guldmedalje,

Familiespejderne skal selvfølgelig også med på weekenden, så lørdag eftermiddag støtte de til på weekenden.

En juleweekend uden julemandens værksted er ikke en rigtig juleweekend, så lørdag eftermiddag smuttede alle spejderne afsted til julemandens værksted. Der blev produceret de lækreste pebernødder, de flotteste juledekorationer og det smukkeste julepynt til juleaften. Jo, det var super aktive spejdere, der var samlet på en super hyggelig weekend.

Bedst som aftensmaden var indtaget, blev spejderne sendt på et herligt natløb. Tropspejderne havde kreeret et løb, som alle øvrige spejdere blev kastet ud. Og det var ganske heldigt, for tropspejderne havde opsnusset, at julemanden havde tabt sin hue, og hvad er en jul uden en nissehue for julemanden. Den blev lokaliseret til at være på juletræet. Mon ikke julemanden havde glemt sin hue dér, da han leverede juletræet!

Endelig blev det juleaften. Der blev danset om juletræet, spillet pakkespil og gættet julesange. En rigtig hyggelig afslutning oven på en travl og hyggelig dag i julemandens tegn.

Søndag blev der sovet længere. Faktisk skulle en del af spejderne vækkes. Mon ikke gårsdagens tidlige vågen havde sat sine spor:-)

Endnu havde vi kun set spor efter julemanden. I dag måtte han da kunne findes. Spejderne blev sendt på løb, hvor 6 poster skulle løses, for at de kunne få en brik til puslespillet, der viste hvor julemanden opholdt sig. Endelig fik spejderne trukket julemanden ud af sit skjul og som tak for det, fik alle spejderne en slikpose.

En rigtig skøn juleweekend nærmede sig slutningen. Tak for en rigtig dejlig weekend til både små og store spejdere.

1-10 of 61