Sol - sommer - spejderlejr

Post date: 15-08-2014 14:54:27

35 spejdere og deres ledere drog i sidste uge til Orø på sommerlejr. Det blev en fantastisk uge med masser af sol - sommer og oplevelser for både spejdere og ledere.

KFUM-Spejderne i Tuse Bjerg, Raklev, Eskebjerg og Holbæk havde slået sig sammen om en fælles sommerlejr. Det velvalgte sted til lejren var den skønne naturlejrplads på Orøstrand. Det blev en uge med masser af aktiviteter. Både vandet og dyreparken blev besøgt flittigt, når der ikke lige var gang i dagens aktiviteter.

Spejderne blev kastet ud i alle mulige udfordringer: En af dem var at lave en risbåd og sejle en tur. En risbåd laves af presenninger og grangrene … og den kan faktisk sejle. Faktisk kunne hele tre spejdere sidde i båden - uden at den gik under. Der blev også bygget tømmerflåde og lavet en bro over vandet, så de to lejrchefer - Berit Eskerod Olsen (Eskebjerg) og Merete Helms (Tuse Bjerg) - kunne gå tørskoet over vandet.

Spejderne blev også sendt ud på hike på hele Orø. Seniorerne og roverne (14+ årige) havde valgt at tage turen rundt på Orø med trækvogn, mens juniorer (10-12 årige) og tropsspejderne (12-14 årige) blev sendt ud på Orø på cykel. Faktisk nåede de at cykle omkring 14 kilometer på den lille ø, så de kom godt omkring, fik set en masse af Orø og ikke mindst hilst på ø-boerne.

Onsdag var den helt store besøgsdag. Her kom spejdergruppernes familiespejdere (3-6 årige og deres familier) på besøg. De små spejderes program stod i indianernes tegn. Spejderne lavede de flotteste hovedprydelser med fjer og farver. De fik malet ansigtet og lærte, hvordan man signalerede med røg.

Onsdag blev der også holdt friluftsgudstjeneste under træernes skygge. Ø-boerne var inviteret med og flere benyttede muligheden for at kigge forbi spejderne og hilse på.

Den sidste dag på lejren stod i primi-madens tegn. Der blev stegt spejlæg og bacon på dåse til frokost. Aftensmadens tema var “at spise naturen”. Der blev hentet hyben og mirabelle og fundet forskellige krydderurter. Hertil blev serveret glødestegt flæskesteg, mørbrad tilberedt i saltdej og frisk fanget. Nøj, hvor smagte det bare godt.

De to lejrchefer er meget tilfredse med afviklingen af lejren: “Der har været en rigtig god stemning mellem spejderne fra de forskellige grupper. De har hygget sig og leget på tværs af grupperne.

Ydermere er vi ret tilfredse med, at ingen spejdere eller ledere er blevet syge af den massive varme, som vi har haft her på lejren. Der har været mellem 25-31 grader alle dage, så der er blevet drukket rekord meget saftevand og spist uendelig mange is.

Til næste år tager vi igen på lejr i fællesskab, for der distriktssommerlejr for alle KFUM-Spejderne grupper i Odsherred Distrikt.”