Fedt at være på Kammeratskabsweekend 2015

Post date: 22-02-2015 21:16:08

I denne weekend har der været afholdt den traditionsrige Kammeratskabsweekend for Odsherred Distrikt. Det har været en helt fantastisk weekend med 115 deltagere på Egebjerg Skole:-)

De små spejdere har været på "piratskabstur", med de store spejdere har været på "bålskabstur"... Og hvad er det så lige?

Jo, de små spejderes tema var pirater og kammeratskab ... heraf navnet piratskab. De store havde temaet bål og kammeratskab heraf temaet bålskab. Og hvad omfattede det så lige...

De små spejdere var på piratjagt. De skulle hjælpe en stakkels pirat, der havde fået taget sin spejderuniform af kaptajn Sortskæg. De måtte på en hæsblæsende jagt, hvor de både skulle lave lap for øjet, sabel, finde frem til skattekortet, i skibene for at se efter pirater og kæmpe med dem. Til frokost fik de serveret kokkens bagte æltemos, rødhøj, søpølse, Skippers lever hak, måge æg, havfrue skæl og Alt grønt fra havet. Der blev gået til menuen med stor appetit.

Med skattekortet i hånden tog de på jagt efter den forsvundne spejderuniform. Det var hårde strabadser, de måtte igennem; havfruer, der forsøgte at lokke dem ud i vandet med deres smukke sang; gennem krokodillesumpen, for derefter at dyste med skeletterne på et spøgelseskib. Desværre tabte de kampen og måtte gå planken ud. Heldigvis formåede de at svømme i land igen og kunne tage kampen op med den gemte skattekiste, hvor de både fandt gulddukater og spejderuniform.

Jo, kaptajn Sortskæg tabte kampen mod spejdernes kammeratskab.

Alt imens de små spejdere på var på piratjagt, blev de store spejdere udfordret i at tænde bål i regnvejr, lave primifrokost, bage chokoladekage i primiovn. De kastede sig også ud i raketbygning og i at lave tændstikker, der kan tændes alle steder.

Inden aftensmaden skulle store som små på det traditionsrige lagkage-løb. De små spejdere havde en række poster, som de skulle igennem, inden de havde deres ingredienser til lagkagen.

De store skulle derimod på bålløb ... det vil sige, at de skulle bære et bål fra sted til sted, hvor de også skulle løse en række opgaver. Det var noget af en udfordring, for med heldagsregn, der går over i slud/sne, var det en meget våd dag at arbejde med bål i. Men det lykkedes rent faktisk for de store spejdere at holde gang i deres transportable bål, der var tændt med ildstål. Stor respekt for deres engagement i løbet af den våde dag.

Til aften var der et stort fælles lejrål. Nøj, hvor var de små spejdere trætte. Hos de store derimod var der en folk friske spejdere, der tog udfordringen med at sove i telt op ... efter en meget kold dag.

Søndag morgen tog vi til gudstjeneste i Egebjerg Kirke. Det er en oplevelse at se en fyldt kirke med spejdere.

Weekenden blev sluttet af med fælles leg på sportspladsen, hvorefter alle fik udleveret kammeratsweekendsmærke og flaget blev strøget.

Tak for en helt fantastisk weekend til alle. Det bliver fantastisk, når vi mødes igen på distriktsommerlejren 2015 i uge 27 et sted i Odsherred.