Sol, sommer og sommerlejr ... sjove aktiviteter og gode kammerater

Post date: 17-07-2016 15:30:43

Årets fantastiske sommerlejr for Tuse Bjerg spejderne gik til Næsbycentret.

9. juli indtog ulve, juniorer og tropsspejdere Næsbycentret mens familiespejderne stødte til om torsdagen og blev til lejren var slut.

Hurtigt blev telte og spisebord sat op, så inden vi fik set os om, var lejrpladsen indrettet, så vi kunne bo der i fællesskab en hel uge. Heldigvis var det tørvejr, da vi ankom. Ugen bød også på både regn og torden, men spejderne tog det i stiv arm, hvis altså ikke lige de sov fra det:-)

Nok om vejret, for der var alle mulige andre spændende aktiviteter at tage sig til på lejren. Spejderne kastede sig først og fremmest ud i at tage miljømærket, så de er blevet superkloge på, hvordan man passer godt på naturen, sparer på energien og sorterer affaldet, så den kan genanvendelse i andre sammenhænge. Med mærket fulgte også den ære at plante et egetræ på Næsbycentret til minde om, at spejderne har lovet at passe godt på vores verden. Det bliver sjovt at komme tilbage om nogle år og se, hvor meget det så har vokset.

Ugen bød også på pizza i friluftskøkken, smedning for junior/troppens vedkommende (det var rigtig flotte ting, der blev produceret), tinstøbning for ulve, der også fik lavet flotte ting, leg med sæbebobler for både ulve og familiespejdere og produktion af bivokslys for ulvene.

Junior/troppen havde fornøjelsen at tage på kanohike. Mon ikke de nød rigtigt meget at være lidt ude af lejren. De sejlede ud og overnattede i bivuak. De fleste kom tørre hjem:-)

Ulvene sov også ude - dog kun i shelter på Næsbycentret. Det var superhyggeligt at hygge rundt om bålet med skumfiduser, inden ulvene kom i seng ... uden at børste tænder den aften:-)

Tirsdag havde vi fællesdag med Tivoli. Der blev bygget de vildeste forlystelser, som alle spejderne kunne afprøve i løbet af eftermiddagen. Aftensmaden blev indtaget i fællesskab med alle de andre spejdergrupper. En superhyggelig dag.

En masse billeder blev selvfølgelig taget på lejren. Se dem her:-)