Sommerlejr 2015 - Tænksomme torsdag

Post date: 05-07-2015 09:41:17

Det blev tænksomme torsdag på flere måde... og ingen havde forventet en dag som denne.

Om formiddagen var ulvene på aktivitet. Der blev lavet altertavle og alterbrød, som selvfølgelig blev bagt over bål, til eftermiddagens gudstjeneste. Derudover arbejdede ulvene også med de fire elementer: jord, vand, ild og luft. De skulle bl.a. mærke på forskellige typer af jord for til sidst at stikke fødderne i en baljemudder til en kims leg, hvor man skulle mærke med fødder. De skulle også forme en lille figur af ler og transportere vand gennem farefulde området uden at spilde noget. Som de superseje ulve de er, klarede de selvfølgelig udfordringerne uden problemer.

I mellemtiden kom trætte troppe hjem fra cykelhiken. Pludselig vrimlede det med spejdere alle steder.

Til eftermiddagsgudstjenesten var alle spejdere samlet for allerførste gang ... dog manglede familiespejderne stadig. De ville først komme ved 16-tiden.

Gudstjeneste i det fri er fantastisk. Der var selvfølgelig en præst, en menighed, et stort sangkor, musikere og ikke mindst en salmedigter. Bent Kjærgaard havde skrevet en helt ny salme til Odsherred Distrikt i anledning af gudstjenesten på lejren. Hvor var det bare en fantastisk ting at få sin helt egen salme.

Bedst som gudstjeneste stod på blæste det mere og mere op. Netop som gudstjenesten sluttede tog vinden ulvenes madtelt og så fløj det. Hurtigt løb en flok voksne spejdere afsted. De mindste spejdere blev holdt væk fra området og nogle gik i gang med at lege med dem. Det var en helt fantastisk oplevelse at se, hvordan spejdere hurtigt arbejder sammen og passer på de mindre spejdere.

Mens alt dette stod på ankom familiespejderne til et døgns ophold på lejren. Endelig kunne vi sige at lejren var fuldtallig. Det blev fejret med flotte kager til hele lejren.