Mad og madregler

Mad

Mad er en vigtig aktivitet på lejren. Dels har vi brug for ekstra meget mad, fordi vi er udenfor i alle døgnets timer, dels tager der bare længere tid at lave mad, når der sker over bål.

Mandag til onsdag er de største maddage, for her er vi alle samlet - ialt 70 spejdere.

Opgaven med mad kommer til at gå på rundtur.

Kødet er bestilt

Kødet er bestilt allerede nu. Selve retterne har vi ikke på plads endnu. Der må alle vente med spænding.

Lørdag den 22. juni - Kyllinge pålæg

Søndag den 23. juli - Laksestykker

Mandag den 24. juli - Hakket oksekød med bacon i skiver

Tirsdag den 25. juli - Hakket oksekød

Onsdag den 26. juli - Pølser svinekød

Torsdag den 27. juli - Kalkun bryst

Fredag den 28. juli - Bacon i tern

Lørdag den 29. juli - Hakket oksekød

Englænderne har en muslim med, så derfor har vi begrænset svinekødet. Bacon vil vi dog ikke undvære:-). De dage, hvor der er svinekød på menu, bliver de to kødarter holdt adskilt.

Opskrifter

I kogebogen til SL2017 er der forslag til mad. Klik på linket til kogebogen. Måske du har forslag til, hvordan vi kan gøre retterne endnu mere interessant.

Madregler

Vi har tradition med at synge før og efter maden, så alle ved, hvornår måltidet starter og slutter. Det bliver sådan, at når de fleste sidder der ned, så synger vi, og når de fleste er færdige, så synger vi af.

Ved morgenmaden skal alle spise skemad dvs. cornflakes eller havregryn. Hvis ikke man kan lide det, så skal man spise et stykke rugbrød. Det er vigtigt, at spejderne får en god base hver morgen, når vi skal være ude hele dagen. Først herefter får de lyst brød at spise.

Til frokost er der rugbrød med pålæg.

Til aftensmad ovenstående.

Drikke i løbet af dagen

Vi har fokus på, at alle får rigeligt at drikke i løbet af dagen. Det sker ved, at de får noget at drikke både før og efter de tager på aktivitet. Her tjekker vi, at de drikker. Det anbefales, at de tager en drikkedunk med, som de kan tage med på aktivitet.

Vi vil helst undgå at skulle bruge englevand (vand, sukker og salt), som bruges ved dehydrering. Vi kan dog finde på at lave det, så de kan smage, hvor dårligt det smager. Det har en vis effekt, for det smager ikke godt. Så hellere drikke rigeligt:-)

Opvask

Alle vasker deres egne ting op efter måltidet + en fællesting. På den måde får vi hurtigt vasket alt af. Det er derfor vigtigt, at alle har viskestykke med.