Opgaver på lejren

Opgaver

For at få et kæmpe lejr til at fungere, er der masser af opgaver, der skal løses hver dag. Nogle opgaver er i vores egen lille lejr, nogle i kvarteret, nogle i underlejren og nogle i den helt store lejr. Nogle af opgaverne kan spejderne være med til at lave, andre er kun for voksne.

I vores egen lejr er det opgaver som: morgenmad, frokost, aftensmad, hente brænde, hente vand, aflevere skrald.

Opgaver i kvarteret mv kan fx være: rengøring af toiletter, affaldsordning, postbemanding, nattevagt, vagt ved scene og meget andet. Dette er typisk voksenopgaver, hvor spejderne nogle gange også kan være med.

Vi er i perioder mange voksne. I disse perioder hjælper både spejdere og forældre med flere af de fælles opgaver end i de perioder, hvor vi ikke er så mange. For at alle får en god oplevelse med at se og være med på lejren, laves der en vagtplan hjemmefra (den er ikke på plads endnu), så man kan se, hvornår man er på. Vi tager selvfølgelig hensyn til, at familiespejderne altid har en forældre med sig, så der går en forældre fra.

Vi laver en opslagstavle på lejren, så man altid kan se, hvad dagens opgaver er, og hvem der har dem. Det er dog ikke mere planlagt end, at opgaverne flyttes rundt på lejren efter behov.

Det er vigtigt at understrege, at det er spejderne, der som udgangspunkt skal løse opgaverne, mens voksne hjælper. Ligeledes er det også tanken, at se engelske og danske spejdere bliver blandet sammen, når opgaverne skal løses.