Tuse Bjerg

Sammen rykker vi verden – med vilje

KFUM-Spejdernes vision


KFUM-Spejderne i Danmark er en kristen børne- og ungdomsorganisation, hvis formål er at oplære til selvstændighed, medansvar, demokratisk livsholdning og mellemfolkelig forståelse.

Det forsøger vi i Tuse Bjerg gruppe at opfylde gennem leg og aktiviteter - gennem samarbejde mellem både børn og voksne og børnene imellem. Grundlæggende er, at er det ikke sjovt, er det ikke spejderarbejde!

Møderne i de enkelte enheder blive målrettet efter spejdernes alder. For familiespejder, bævere og ulve gælder det, at spejderne lærer om spejderaktiviteter gennem leg. Efterhånden som spejderne bliver større, bliver kravene til dem også større. Dog vil spejderne altid kunne spørge om hjælp, når de skal løse de forskellige aktiviteter.

De små spejdere har altid en leder med sig uanset, hvad de foretager sig. De større spejdere får gradvis mere frihed. Tropsspejderne er eksempelvis med til at planlægge møder for hinanden gennem patruljearbejdet.


Gruppeleder | Helle Kyril Jensen | 3051 8828 | tusebjerg@gmail.com

Bestyrelsesformand | Bo Christensen

Kasserer | Susanne Lendal

Gruppens konto | 0520-0001003273

Mobilepay | 16983

CVR-nr. | 29501211

Indmeldelse

Der er ingen grund til, at dit barn skal meldes ind ved første spejdermøde. Vent 3-4 uger og find ud af i fællesskab, om det er noget for barnet. Herefter skal vi have en indmeldelse, som findes elektronisk her på siden. Har I ikke adgang til internettet, så der ligger der indmeldelsesblanketter i spejderhytten.

Det koster 100 kr. at blive meldt ind i gruppen. Spejderen modtager ved indmeldelse Tuse Bjerg-tørklædet, så spejderen med det samme får en del af uniformen. Derudover får spejderen løbende mærker til uniformen.

Kontingent

Det koster 250,- kr. pr. kvartal. Derudover betaler man for de endagsture, weekender og lejre, som spejderne deltager i.

Kontingent opkræves 1. januar, 1. april, 1. juli og 1. oktober. 10 dage før den første i kvartalet, får man besked på mail om, at kontingentet trækkes. I mailen er link til betalingsmulighed med Dankort. I mailen er der også mulighed for at tilmelde til automatisk betaling, så kontingentet automatisk bliver trukket.

Er der nogen, der har svært ved at afse kontingentbetalingen, kontaktes gruppelederen.

Betaling med mobilepay

Det er muligt at betale weekender og lejre med mobilepay.

Når der betales med mobilepay, skal weekendens/lejrens kode (to bogstaver) + barnet navnets skrives i ‘Skriv besked’-feltet.

Hvis ikke 'Skriv besked' udfyldes, kan kassereren ikke se, hvad betalingen vedrører.

Uniform

Vi ser selvfølgelig gerne, at spejderne møder til spejder i uniform. Men vi klar over, at uniformen kan være lidt af en udskrivning. Derfor foreslår vi, at uniform, bælte, dolk (køb altid en dolk, der passer til barnets alder. En for stor kniv kan de ikke styre og risikerer dermed at komme til skade. Spørg evt. en leder) mv. gives i julegave eller til fødselsdage.

Når spejderen får uniform, får spejderen også mærker til uniformen. Hvor mærkerne skal sidder på uniformen kan ses her.

Lejrudstyr

På et tidspunkt vil der også blive brug for andet udstyr i form af rygsæk, sovepose, underlag mv. Også her er det en god ide at give det i fødselsdagsgave, da denne del af spejderinteressen kan være dyr. Når I skal ud og købe disse ting, kan vi anbefale 55o Nords eget mærke - 55o Nord (55o Nord er KFUM-Spejdernes butik, der ligger ved Fredericia. Alt bestilles via postordre). Det er billigt og i en god kvalitet, der passer til spejdernes behov.

Her er et par råd om rygsæk og sovepose.

  • Rygsæk - køb en rygsæk, der passer til spejderen. Det er svært at bære en rygsæk, der er meget længere en ryggen.

  • Sovepose - en mumiesovepose er god både til indendørs og udendørs brug. Fordelen ved en mumiesovepose er, at den snævre ind ved fødderne, hvilket betyder, at der ikke er meget luft, der skal varmes op, og derved får spejderen hurtigt varmen i soveposen. Derudover er det muligt at snøre toppen tæt til hovedet, således at varmen ikke forsvinder ud af soveposen.

Det er dog vigtigt at pointere, at det ikke skal være udstyret, der forhindrer en spejder i at deltage på weekender og lejre. Flere af lederne har ekstra udstyr liggende. Spørg om hjælp, hvis I har brug for det.

10% rabat i vores butik 55 grader nord

55o Nord har en kundeklub 'Highfive'. Tilmelder I jer denne kundeklub, får I mulighed for at købe det meste spejderudstyr med 10% rabat.

Spørg efter en katalog eller se 55o Nords hjemmeside www.55nord.dk.

Bestyrelse

Tuse Bjerg Gruppes bestyrelse består af:

  • Bo Christensen, bestyrelsesformand, forældre til Asta, Karla og Marinus

  • Susanne Lendal, kasserer, forældre til Sara

  • Hans Jakobsen, bestyrelsesmedlem, forældre til Lara

  • Thit Østergaard, bestyrelsesmedlem, forældre til Molly

  • Heine Kyril Olsen, bestyrelsesmedlem, forældre til Theis og Laura

  • Michael Steiness, bestyrelsesmedlem, forældre til Nadja

  • Pia Ravn, bestyrelsesmedlem, forældre til Asta og Ludvig

  • Helle Kyril Jensen, gruppeleder


Bestyrelsen vælges på den årlige generalforsamling i februar.

Udmeldelse

Udmeldelse af Tuse Bjerg gruppe sker altid med udgangen af et kvartal dvs. pr. 31. marts, 30. juni, 30. september og 31. december. Det skyldes, at Tuse Bjerg Gruppe betaler kontingent til KFUM-Spederne i Danmark forud for kvartalet for hver enkelt spejder. Derfor skal der også betales kontingent i det kvartal, som man melder sit barn ud af gruppen.

Udmeldelse skal ske til tusebjerg@gmail.com. Herefter modtager I en udmeldelsesmail som kvittering.