Tuse Bjerg spejderne

Sammen rykker vi verden – med vilje

KFUM-Spejdernes vision 

KFUM-Spejderne i Danmark er en kristen børne- og ungdomsorganisation, hvis formål er at oplære til selvstændighed, medansvar, demokratisk livsholdning og mellemfolkelig forståelse. 

Det forsøger vi i Tuse Bjerg gruppe at opfylde gennem leg og aktiviteter - gennem samarbejde mellem både spejdere og ledere og spejderne imellem. Grundlæggende er, at det skal være sjovt, ellers er det ikke spejderarbejde! 

Møderne i de enkelte enheder blive målrettet efter spejdernes alder. For familiespejder, bævere og ulve gælder det, at spejderne lærer om spejderaktiviteter gennem leg. Efterhånden som spejderne bliver større, bliver kravene til dem også større. Dog vil spejderne altid kunne spørge om hjælp, når de skal løse de forskellige aktiviteter.

De små spejdere har altid en leder med sig uanset, hvad de foretager sig. De større spejdere får gradvis mere frihed. Tropsspejderne er eksempelvis med til at planlægge møder for hinanden gennem patruljearbejdet.


Gruppeleder | Helle Kyril Jensen | 3051 8828 | tusebjerg@gmail.com

Bestyrelsesformand | Bo Christensen

Kasserer | Susanne Lendal

Gruppens konto | 0520-0001003273

Mobilepay | 16983

CVR-nr. | 29501211

Indmeldelse

Der er ingen grund til, at dit barn skal meldes ind ved første spejdermøde. Dit barn kan være med til 3 spejderne, hvor I sammen finder ud af, om spejderlivet er noget for dit barn. Herefter skal vi have en indmeldelse, som findes elektronisk her på siden. Har I ikke adgang til internettet, så der ligger der indmeldelsesblanketter i spejderhytten.

Det koster 100 kr. at blive meldt ind i gruppen. Spejderen modtager ved indmeldelse Tuse Bjerg-tørklædet, så spejderen med det samme bliver en del af det uniformsfællesskabet. Derudover får spejderen løbende mærker til uniformen, når spejderne har fået uniform.

Kontingent

Det koster 250,- kr. pr. kvartal. Derudover betaler man for de endagsture, weekender og lejre, som spejderen deltager i. 

Kontingent opkræves 1. januar, 1. april, 1. juli og 1. oktober. 10 dage før den første i kvartalet får man besked på mail om den kommende kontingentbetaling. I mailen er der mulighed for at tilmelde til automatisk betaling, så kontingentet automatisk bliver trukket. Ønsker I ikke automatisk kortbetaling, så vil der i mailen være et link til betalingsmulighed med Dankort. 

Er der nogen, der har svært ved at afse kontingentbetalingen, kontaktes gruppelederen.

Betaling med mobilepay

Det er muligt at betale weekender og lejre til mobilepay nr.: 16983.

Når der betales med mobilepay, skal weekendens/lejrens kode (to bogstaver, som  fremgår af invitationen) + barnet navnets skrives i ‘Skriv besked’-feltet. 

Hvis ikke 'Skriv besked' udfyldes, kan kassereren ikke se, hvad betalingen vedrører.

Uniform

Vi ser selvfølgelig gerne, at spejderen møder til spejder i uniform. Men vi klar over, at uniformen kan være lidt af en udskrivning. Derfor foreslår vi, at uniform, bælte, dolk mv. gives i julegave eller til fødselsdage. Ved køb af dolk, er det vigtigt, at dolken passer til barnets alder. En for stor kniv kan de ikke styre og risikerer dermed at komme til skade. Spørg evt. en leder.

Når spejderen får uniform, får spejderen også mærker til uniformen. Hvor mærkerne skal sidder på uniformen kan ses her. 

Ny uniform kan købes i Eventyrsport - se nedenfor.

Under tiden har gruppen brugte uniformer liggende, som kan købes billigt. Spørg lederne.

Lejrudstyr

På et tidspunkt vil der også blive brug for andet udstyr i form af rygsæk, sovepose, underlag mv. Også her er det en god ide at give det i fødselsdagsgave, da denne del af spejderlivet kan være dyr. 

Her er et par råd om rygsæk og sovepose.

Det er dog vigtigt at pointere, at det ikke skal være udstyret, der forhindrer en spejder i at deltage på weekender og lejre. Gruppen har låneudstyr liggende. Spørg om hjælp, hvis I har brug for det.

Eventyrsport - 10% rabat

Den nærmeste Eventyrsport ligger i Roskilde, Algade 32. Her kan man prøve og købe spejderuniformer.

Som medlem af KFUM-Spejderne får man 10% rabat på alle Eventyrsports produkter undtagen på elektronik og varer listet som ”Skarp pris”.💯..

I butikken fortæller man, at man er medlem af KFUM-Spejderne. På webshoppen skal man bruge rabatkode: KFUM10.

Bestyrelse

Tuse Bjerg gruppes bestyrelse består af:


Bestyrelsen vælges på den årlige generalforsamling i februar. 

Udmeldelse

Udmeldelse af Tuse Bjerg gruppe sker altid med udgangen af et kvartal dvs. pr. 31. marts, 30. juni, 30. september og 31. december. Det skyldes, at Tuse Bjerg gruppe betaler kontingent til KFUM-Spederne i Danmark forud for kvartalet for hver enkelt spejder. Derfor skal der også betales kontingent i det kvartal, som man melder sit barn ud af gruppen.

Udmeldelse skal ske til tusebjerg@gmail.com. Herefter modtager I en udmeldelsesmail i løbet af nogle dage som kvittering på udmeldelse.